Tesla

Postel do Modelu Y

Přenosná nafukovací postel určená pro Tesla Model Y dorazila do našeho studia a my jsme se rozhodli podělit se o naše první dojmy. Tento nový produkt je dostupný i v českém Tesla obchodě.

October 5, 2024

První dojmy z unboxingu

Unboxing byl prvním momentem, který nás překvapil. Krabice byla poměrně malá, což naznačovalo, že výrobek je dobře kompaktní a snadno přenosný. Součástí balení byla přenosná taška a malý kompresor s několika redukcemi pro nafukování. Postel samotná je složená velmi kompaktně, což přináší běžnou obavu – zvládne se po použití znovu složit do původního tvaru? Taška je navíc praktická a umožňuje snadné uložení v zavazadlovém prostoru Modelu Y, aniž by zabírala příliš místa.

Samotný proces nafouknutí probíhal hladce. Kompresor je dostatečně výkonný a postel byla připravena k použití během několika minut. Tato postel je také vybavena funkcí pro snadné vypuštění vzduchu, což ocení každý, kdo nemá chuť se po dlouhém dni věnovat manuálnímu vyfukování.

Pohodlí a praktické využití

Po nafouknutí bylo potřeba sklopit zadní sedačky, což vytvořilo dostatečný prostor pro rozložení postele. Z hlediska velikosti se do prostoru vejde pohodlně a zbyde i místo na osobní věci. Překvapilo nás, že nafouknutí je rychlé a zároveň se postel v zavazadlovém prostoru Tesla Model Y dobře uchytí, což zabrání nežádoucímu pohybu při jízdě.

Při testování komfortu jsme si vyzkoušeli spaní na této nafukovací posteli. Postel je měkká, což zajišťuje pohodlí, ale je také dostatečně pevná, aby poskytla oporu během spaní. I přesto, že není zcela nafouknutá na maximum, je stále velmi pohodlná. Tento aspekt ocení zejména lidé, kteří plánují delší výlety a nechtějí nocovat v klasických hotelech nebo motorech.

Další zajímavostí je možnost využití takzvaného „Camping módu“ Tesly, který umožňuje udržovat stabilní teplotu v interiéru po celou noc. Stačí zamknout auto zevnitř, aby nebylo možné otevřít vůz zvenku, což přináší pocit bezpečí. Také si lze zapnout oblíbenou hudbu nebo Netflix na integrované obrazovce – pohodlný způsob, jak se zabavit před spaním.

Shrnutí

Přenosná nafukovací postel do Tesla Model Y se ukázala být skvělým doplňkem pro ty, kteří rádi cestují a chtějí spát přímo ve svém vozidle. Postel je snadno rozložitelná i složitelná, komfortní a díky Camping módu nabízí dostatečné pohodlí. Pokud hledáte praktický způsob, jak z Tesly udělat noclehárnu pro dva, tento produkt určitě stojí za zvážení. Více podrobností o používání postele a dalších zajímavých funkcích najdete v přiloženém videu.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.