Livestreamy

Nový ASS od Tesly

unkce Actual Smart Summon od Tesly přináší další krok k plně autonomnímu řízení. Umožňuje vozidlům Tesla samostatně se pohybovat na parkovištích a přiblížit se k majiteli na dálku.

September 9, 2024

Nová funkce ASS

Actual Smart Summon je nejnovější funkcí v rámci pokročilého systému autonomního řízení vozidel Tesla. Tato technologie umožňuje, aby se automobil samostatně pohyboval na krátké vzdálenosti, například na parkovištích nebo v jiných omezených prostorech, a to zcela bez zásahu řidiče. Majitel vozu může auto přivolat prostřednictvím mobilní aplikace, což přináší nejen vyšší komfort, ale také nový rozměr v používání elektromobilů.

Původní verze Smart Summon již umožňovala autonomní pohyb vozidel v omezených podmínkách, ale s příchodem Actual Smart Summon Tesla představila významná vylepšení. Nová verze je postavena na pokročilých algoritmech a využívá nejmodernější snímací technologie k bezpečnému a efektivnímu pohybu ve složitějších prostředích.

Vylepšení a výhody

Actual Smart Summon přináší několik zásadních vylepšení oproti předchozím verzím, což posouvá schopnosti autonomního řízení na novou úroveň:

  1. Zlepšené algoritmy a senzory: Funkce využívá novou generaci softwaru a vylepšené senzory pro lepší vnímání okolí. Díky tomu dokáže lépe identifikovat překážky, jako jsou chodci, jiná vozidla nebo nečekané objekty na cestě. To výrazně zvyšuje bezpečnost a spolehlivost technologie.
  2. Optimalizace pro různé podmínky: Actual Smart Summon je navržen tak, aby se vypořádal s různými prostředími, jako jsou parkoviště s šikmými rampami, úzké prostory či křižovatky na velkých parkovištích. Tento systém je nyní schopen lépe předvídat pohyb ostatních účastníků provozu a reagovat na nečekané situace.
  3. Rozšířené možnosti ovládání: Uživatelské rozhraní v mobilní aplikaci bylo přepracováno tak, aby poskytovalo více možností pro kontrolu nad vozidlem. Uživatelé mohou například nastavit, zda má vozidlo při přiblížení zastavit, nebo pokračovat do předem určeného cíle.
  4. Využití dat z cloudu: Nová funkce využívá cloudové technologie k získávání dat v reálném čase, což umožňuje lepší koordinaci a schopnost reagovat na aktuální podmínky na parkovištích a v okolí. Tento systém zároveň neustále sbírá a vyhodnocuje data pro další optimalizaci a vylepšení.
  5. Bezpečnostní prvky: Tesla klade velký důraz na bezpečnost. Actual Smart Summon je vybaven pokročilými bezpečnostními opatřeními, včetně funkce automatického zastavení v případě, že se detekuje riziko kolize. Navíc je tento systém navržen tak, aby se automaticky deaktivoval v případě špatné viditelnosti nebo nebezpečných podmínek.
  6. Přístupnost a snadné použití: Actual Smart Summon je snadno přístupný prostřednictvím aktualizace softwaru pro většinu novějších modelů Tesla. Majitelé vozidel si tak mohou tuto funkci aktivovat bez nutnosti návštěvy servisu, což usnadňuje přechod na novou technologii.

Shrnutí

Actual Smart Summon představuje další významný krok Tesly směrem k plně autonomnímu řízení. Nová technologie přináší řadu vylepšení, která zvyšují bezpečnost, efektivitu a pohodlí uživatelů. Tato funkce se zaměřuje na bezpečný a autonomní pohyb vozidel v omezených prostředích, jako jsou parkoviště, což představuje praktické a revoluční řešení pro každodenní použití. Pro více informací o této inovaci navštivte oficiální video Tesly na jejich kanálu, kde jsou detailně vysvětleny všechny možnosti a výhody této nové funkce.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.