Elektromobilita

Nabíjení Tesly se zlomeným konektorem

Příběh o tom, jak nepozornost pohybu kolem nabíjejíci se Tesly může vést k nečekaným komplikacím, ale i o tom, jak funguje Tesla servis.

April 27, 2024

Nešikovné nabíjení přináší potíže

Při nabíjení na nabíjecí stanici se Ondrovi stala nepříjemná nehoda. Zavadil o redukci konektoru na CCS a poškodil nabíjecí konektor na své Tesle. Přestože toto není běžný problém, může se to stát, zvláště když používáte starší modely Tesly, které vyžadují adaptér pro moderní nabíjecí stanice. Naštěstí, díky včasnému zásahu a dobré komunikaci se servisním týmem Tesly v Brně a servisem ve Vídni, byl problém vyřešen.

Nabíjení na cestách a první pomoc

Při nabíjení na nabíjecí stanici E.ON zažil Ondra nepříjemnou situaci, která začala malým zavaděním o adaptér, ale způsobila vážnější problém. Když zjistil, že nabíjecí konektor je poškozený, měl na výběr několik možností. Jelikož byl Supercharger v Brně plný, rozhodl se použít nabíjecí stanici E.ON, kde využil svého staršího adaptéru pro připojení k CCS konektoru. Při manipulaci s adaptérem si všiml, že něco křuplo, což naznačovalo, že se adaptér nebo nabíjecí stanice poškodila. To okamžitě vyvolalo obavy z dalšího používání a nabíjení vozidla.

V této chvíli bylo nezbytné rychle najít náhradní řešení. Ondra se rozhodl zavolat do servisního střediska Tesly v Brně a požádat o radu. Díky rychlé odpovědi servisního týmu byl ujištěn, že situace není neobvyklá a lze ji vyřešit. Bylo mu doporučeno, aby zkusil nabíjení opatrně obnovit a pokud to nebude fungovat, navštívil servis v Brně nebo ve Vídni. To mu dodalo odvahu pokračovat a po několika pokusech se mu podařilo nabít auto na dostatečnou úroveň, aby mohl pokračovat v cestě.

Zároveň se poučil, že při používání adaptérů pro nabíjení je třeba být opatrný kolem nabíjecího portu. Zavadění o adaptér může způsobit nejen poškození samotného konektoru, ale i narušit proces nabíjení, což může vést k větším komplikacím na cestách. Dobrá komunikace se servisním týmem a komunitou Tesla byla klíčem k tomu, aby se situace nezměnila v horší problém. Nakonec, s dostatkem informací a trochou trpělivosti, se podařilo najít řešení, které umožnilo pokračovat v cestě s minimálními potížemi.

Shrnutí

Příběh ilustruje, jak mohou malé nehody způsobit větší komplikace, zejména když jde o nabíjení elektromobilů. Přestože se situace může zdát bezvýchodná, s pomocí komunity a servisního týmu Tesly je možné najít řešení. Tento příběh ukazuje, jak důležité je mít po ruce spolehlivou síť podpory při cestování elektromobilem. Celý příběh můžete shlédnout ve videu a získat další cenné rady ohledně nabíjení elektromobilů a řešení problémů s nabíjecími stanicemi.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.