Tesla

Mega recenze Cybertrucku

První dojmy z testování Cybertrucku: neuvěřitelný výkon, skvělé řízení a zájem všech okolo vás.

May 9, 2024

Seznamte se s Cybertruckem

Tesla Cybertruck, ikonický pickup od Tesly, který vypadá jako z jiného světa, přitahuje pozornost všude, kde se objeví. Kdekoliv zastavíte, čekají vás zvědavé pohledy a otázky kolemjdoucích. Být s Cybertruckem znamená stát se okamžitě středem pozornosti. Měli jsme možnost ho otestovat v USA a přinášíme první dojmy z tohoto unikátního vozidla, které láká svým neotřelým vzhledem i technologiemi.

Cybertruck do detailu

V našem videu se podíváme na všechny klíčové aspekty Cybertrucku. Začínáme pohledem na jeho jedinečný design, který kombinuje futuristický vzhled s čistými, geometrickými liniemi. Exteriér vozidla, vyrobený z ultra-tvrdé nerezové oceli a s ostrými úhly, budí dojem, že je připraven vydržet i nejtěžší podmínky. Zajímavostí je také absence klasického lakování - namísto toho je vůz chráněn speciální fólií (wrap). Upozorňujeme na detaily, jako je jediný stěrač s názvem mega stěrač, který efektivně čistí obrovské přední sklo, nebo minimalistický interiér, který se soustředí na funkčnost a jednoduchost.

V exteriéru prozkoumáme i další funkce, jako jsou úložné prostory – přední kufr, tzv. frunk, nabízí dostatek místa například pro golfové vybavení, zatímco zadní nákladový prostor je chráněn automatickým krytem. Zároveň zmiňujeme, že Cybertruck je první Tesla, která přichází s kompletní sadou gumových koberečků již v základu. Ukazujeme, jak se zadní nákladový prostor snadno přizpůsobí různým potřebám a díky sklopné rampě je vhodný i pro přepravu čtyřkolek nebo jiných větších předmětů.

Dále se zaměřujeme na interiér. Displej infotainmentu zobrazuje všechny potřebné informace včetně aktuálního stavu baterie, navigace a připojení k síti. Cybertruck je vybaven novým hardwarovým balíčkem pro autonomní řízení, který zatím čeká na plné využití. Uvádíme také možnosti připojení, jako je Wi-Fi, Bluetooth a několik USB portů. Zpětné kamery nabízí jasný obraz v rozlišení 4K a díky natáčení zadních kol je parkování v městském prostředí mnohem jednodušší.

V neposlední řadě testujeme jízdní vlastnosti Cybertrucku. Jízda je plynulá a díky masivnímu výkonu má vůz vynikající zrychlení. Regenerační brzdění je nastaveno tak, aby se maximálně využila energie, což zvyšuje dojezd. Díky nastavitelnému vzduchovému odpružení může Cybertruck měnit svou světlou výšku, což je užitečné při jízdě v terénu. Vyzkoušeli jsme i jízdu off-road a objevili, jak zadní natáčecí kola výrazně zlepšují manévrovatelnost.

Celkově shrnujeme naše první dojmy, diskutujeme nad výhodami a nevýhodami tohoto unikátního vozu a nabízíme divákům podrobný pohled na všechny technické vychytávky, které Cybertruck nabízí. Přinášíme také reakce ostatních řidičů a kolemjdoucích, kteří se s nadšením ptají na detaily o tomto futuristickém trucku.

Shrnutí

Po dni stráveném s Cybertruckem musíme říct, že jde o naprostou pecku. Jízdní vlastnosti jsou vynikající, a to i přes jeho robustní konstrukci. Výkon, tichost a ovladatelnost jsou na špičkové úrovni. Navíc přitahuje tolik pozornosti, že kdekoliv zastavíte, stanete se celebritou. Podívejte se na naše video, kde se dozvíte vše o tomto futuristickém trucku a nezapomeňte dát like a odběr pro další testování nejen Cybertrucku, ale i dalších elektromobilů.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.