Elektromobilita

ELS MOTO Tiger: Revoluce v e-skútrech

S reálným dojezdem 150 km na jedno nabití, moderním designem a množstvím technologických inovací se může stát vážným konkurentem spalovacích skútrů.

July 11, 2024

Elektrická jízda s Tigerem

Elektrické skútry se stávají stále populárnější volbou pro městskou mobilitu, a to nejen díky své ekologické šetrnosti, ale i díky technologickému pokroku, který z nich činí plnohodnotné alternativy ke spalovacím motorkám. Tiger, vyráběný v Číně podle českých požadavků společnosti ILS Moto, představuje významný krok vpřed. S dojezdem až 150 km a mnoha moderními funkcemi slibuje být vážným konkurentem pro tradiční skútry.

Výkon a dojezd: Ústřední vlastnosti

Tiger se může pochlubit motorem o výkonu 7000 W, což je dostatečné pro dosažení maximální rychlosti 110 km/h. V praxi to znamená, že skútr zvládne i rychlejší úseky městských komunikací. Dojezd na jedno nabití se pohybuje kolem 150 km při ekonomické jízdě, což je více než dostačující pro každodenní dojíždění. Pro ty, kteří mají možnost nabíjet z domácí zásuvky, je to velmi praktické řešení.

Design a ergonomie

Design skútru je moderní a funkční, s dobře čitelným displejem i na přímém slunci. Ergonomie je navržena tak, aby poskytovala maximální pohodlí, i když delší jízdy mohou být trochu náročnější kvůli méně pohodlné sedačce. Skútr je vybaven bezdrátovým klíčem, což je dnes již standardem, a má několik úložných prostorů pro drobné věci, jako jsou mobilní telefon či peněženka.

Technologie a bezpečnost

Jednou z nejsilnějších stránek tohoto elektrického skútru je jeho technologická výbava. Displej je velmi dobře čitelný a jednoduchý na ovládání. Skútr disponuje funkcí zpátečky, která je velmi intuitivní a užitečná při parkování. Bezdrátový klíč a možnost dálkového ovládání základních funkcí dodávají pocit moderního a dobře vybaveného vozidla. Důležitou bezpečnostní funkcí je ABS systém, který zajišťuje bezpečné brzdění.

Výzvy a nedostatky

Přestože Tiger nabízí mnoho výhod, má i několik nedostatků. Výkon zpátečky by mohl být vyšší, což se může ukázat jako problém při couvání do kopce. Absence Type 2 konektoru může být pro některé uživatele nevýhodou, i když je možné použít redukci. Také ergonomie sedačky by mohla být lepší pro delší jízdy.

Shrnutí

Tigerje ambiciózním krokem směrem k budoucnosti městské mobility. Nabízí vynikající dojezd, moderní technologii a bezpečnostní funkce, které jej činí vážným konkurentem pro tradiční skútry. I přes několik menších nedostatků jde o velmi povedený elektrický skútr, který rozhodně stojí za vyzkoušení. Více informací a podrobností najdete ve videu, které tento skvělý produkt podrobně testuje.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.