Elektromobilita

Elektrická čtyřkolka BumbleBee

Lamax Bumblebee pro děti a mladistvé zaujme nejen svým designem inspirovaným Transformers, ale i technickými parametry.

September 26, 2024

Čtyřkolka, která překvapí výkonem

Lamax BumbleBee je model čtyřkolky, který míří na mladší jezdce, ale překvapí svým výkonem i dospělé. Ačkoli váhový limit výrobce stanovuje na 75 kg, čtyřkolka zvládne i větší zátěž, což demonstruje skutečnost, že ji pohodlně používá i dospělý tester s váhou přes 100 kg. Tento model tak představuje zajímavou volbu nejen pro děti, ale i pro rodiče, kteří se rádi připojí k zábavě.

Tato čtyřkolka se zdá malá, ale dokáže překvapit svojí svižností. Motor s výkonem 750 W na první pohled nepůsobí nijak impozantně, ale díky důmyslnému zpřevodování bez řetězu zvládá i náročnější terén a překonává očekávání ohledně svého výkonu. Kromě toho je její údržba díky této konstrukci téměř bezpracná, což ocení zejména rodiče.

Technologické přednosti a praktické vlastnosti

Jedním z největších taháků Lamax BumbleBee je její bezúdržbovost. Díky absenci řetězu a využití přímo zpřevodovaného motoru se nemusíte bát, že by čtyřkolka vyžadovala náročný servis. Vše je ukryto a chráněno před vlivy počasí, takže se nemusíte obávat nečistot či nutnosti pravidelného čištění a mazání řetězu. Tato výhoda dělá z BumbleBee ideální volbu pro terénní jízdy, kde je spolehlivost a odolnost klíčová.

Výkon čtyřkolky je dalším překvapením. Motor o výkonu 750 W může na papíře působit slabě, ale v praxi se ukazuje jako dostatečně silný, aby zvládl i větší kopce při rychlosti okolo 10 km/h. Tester ocenil, že i v těžším terénu si Lamax BumbleBee vede nad očekávání, což z ní dělá ideální volbu pro děti, které chtějí zkusit jízdu v náročnějších podmínkách.

Lamax BumbleBee se pyšní i několika bezpečnostními prvky. Je vybavena světly vpředu i vzadu, což zajišťuje lepší viditelnost v noci. Kromě toho nechybí ruční brzda, která je praktickým prvkem zejména na strmých svazích, kde je možné čtyřkolku bezpečně zastavit. Čtyřkolka je navíc vybavena takzvaným "stoperem", což je bezpečnostní prvek, který v případě pádu okamžitě vypne motor, čímž se výrazně snižuje riziko nehody.

Co se týče komfortu při jízdě, čtyřkolka je vybavena kvalitními tlumiči a 16 palcovými koly s dostatečně širokými pneumatikami, které zajišťují pohodlnou jízdu i na nerovném povrchu. Díky tomu je možné s touto čtyřkolkou vyrazit nejen po silnici, ale i do těžšího terénu, kde dokáže bez problémů absorbovat menší nerovnosti a poskytovat stabilitu.

Kapacita baterie a dojezd jsou dalším důležitým aspektem tohoto modelu. Lamax BumbleBee je vybavena olověnou baterií, která poskytuje dojezd okolo 30 km na jedno nabití, což odpovídá zhruba dvěma a půl hodinám jízdy. To je pro většinu rekreačních uživatelů více než dostačující, a navíc, plné nabití trvá přibližně 4 hodiny.

Za zmínku stojí také cena, která je srovnatelná s konkurenčními modely. Zatímco podobné čtyřkolky na spalovací motory se pohybují v rozmezí 30-40 tisíc korun, Lamax Bumblebee nabízí srovnatelný výkon za cenu okolo 35 tisíc korun. Elektrický pohon má navíc potenciál postupně převálcovat své spalovací konkurenty díky nižší náročnosti na údržbu a čistějšímu provozu.

Shrnutí

Lamax BumbleBee je elektrická čtyřkolka, která překvapí svým výkonem a technologickými prvky. Ačkoli je určena pro mladší jezdce, uveze bez problémů i dospělého, a díky své bezúdržbové konstrukci a dobrým bezpečnostním prvkům je ideální volbou pro terénní jízdy. Pokud hledáte čtyřkolku, která nabízí dobrý poměr ceny a výkonu, Lamax BumbleBee rozhodně stojí za zvážení. Pro více informací a detailní testy se podívejte na přiložené video.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.