Tesla

Aktualizace Tesly verze 26.7

Tesla opět překvapuje inovativními funkcemi ve své nové softwarové aktualizaci. Verze 26.7 (v12.24) přináší řadu vylepšení, která zvyšují komfort i bezpečnost uživatelů.

September 21, 2024

Klíčové změny a novinky

Jednou z nejvýraznějších novinek, kterou aktualizace 26.7 přináší, je rozšíření zábavy na palubě vozu. Kromě již dostupného přehrávání videí z YouTube, nyní Tesla nabízí integraci YouTube Music a Amazon Music. Uživatelé, kteří využívají tyto platformy, si tak mohou naplno vychutnat svou hudbu přímo v automobilu, což přináší značný komfort při dlouhých cestách. Rodiče jistě ocení novou funkci rodičovské kontroly, která umožňuje omezit funkce vozu, pokud auto používá například dospívající člen rodiny.

Další praktickou novinkou je možnost navigace přímo na konkrétní terminál letiště, což výrazně usnadní cestu například při plánování služebních cest či dovolených. Nový software také nabízí aktualizované plánování nabíjení s možností temperování vozu, což umožňuje nejen nastavit čas nabíjení, ale i přesně upravit teplotu v interiéru, aby byl vůz připravený k jízdě v jakoukoliv denní dobu.

Detaily nové verze

Nejvíce pozornosti si získává YouTube Music, která je nyní dostupná přímo v Tesle. Uživatelé, kteří mají předplacený YouTube Premium, mohou využívat nejen bezreklamové sledování videí, ale také celou databázi hudby na YouTube, včetně offline přístupu. To znamená, že každý člen rodiny může mít vlastní profil s oblíbenou hudbou, která bude snadno dostupná přímo z palubní desky vozu.

Rodičovská kontrola je dalším krokem Tesly k zajištění bezpečnosti, zejména pro rodiny s dospívajícími dětmi. Majitelé vozů mohou přesně nastavit, které funkce budou dostupné při používání vozu mladšími členy rodiny, a omezit například maximální rychlost nebo přístup k některým zábavním funkcím.

Dalším přínosem je vylepšená navigace. Tesla nyní umožňuje přesné navigování na letištní terminály, což je velmi užitečná funkce, která zjednodušuje vyhledání správného místa při příjezdu na letiště. Součástí aktualizace je i předpověď počasí a kvalita ovzduší, které jsou integrovány přímo do navigačního systému, což uživatelům umožní lépe plánovat své cesty a nabíjení.

Další významnou funkcí je přepracovaný ovládací panel klimatizace, který nyní nabízí možnost automatického snížení rychlosti ventilátoru během telefonování, což snižuje hlučnost v kabině a zlepšuje kvalitu hovorů. Pro milovníky kempování Tesla přidala nový Camping mode, který přizpůsobuje ventilaci a teplotu v kabině, aby byl pobyt v autě během kempování co nejkomfortnější.

Shrnutí

Aktualizace softwaru Tesla verze 26.7 přináší řadu inovací, které zvyšují komfort a bezpečnost řidičů i pasažérů. YouTube Music, rodičovská kontrola, vylepšená navigace a další praktické funkce posouvají Teslu opět o krok blíže k tomu, aby byla více než jen automobilem, ale plnohodnotným technologickým centrem na kolech. Pro více informací o všech novinkách se podívejte na video, které přináší detailní pohled na všechny nové funkce.

Jan Piechaczek

Šefredaktor

Jsem šéfredaktor serveru zaměřeného na elektromobilitu, oblast, která představuje budoucnost dopravy. Moje vášeň pro technologii a udržitelný rozvoj mě přivedla k tomuto zaměření, kde mohu spojit svůj zájem o inovace s odpovědností vůči životnímu prostředí.